Društvo zbirateljev Pomurja - Lindva priređuje VIII međunarodni susret

Pozivamo vas, da sa svojom ponudom sudjelujete na VIII. međunarodnom susretu kolekcionara Hrvatske, Mađarske i Slovenije, koji u okviru Društva zbirateljev Pomurja »Lindva« organiziramo dana 10.06.2017 u Lendavi.


VIŠE

PLAKAT


Marke + Münze 2017 pod geslom „Naši ljubljenčki“

Tekmovalna filatelistična razstava ranga I, II in III kot tudi trgovski sejem z mednarodno udeležbo 19. do 21. maj 2017.

V Športni dvorani Seiersberg pri Gradcu, 8055 Seiersberg, Schlarweg 7.

Razstavljavski poudarki

Avstrijska Pošta bo izdala v okviru serije „Motorna kolesa“ znamko „PUCH 150 SR“ in v okviru serije „Avtomobili“ znamko „Puch XII Alpsko vozilo“. Poleg tega bodo na voljo tudi ustrezni žigiprvega dne.

Vezano na moto prireditve bo Organizacijski odbor „Marke + Münze“ izdal šest osebnihznamk na temo „Naši ljubljenčki“. Upamo, da bodo prisrčne slike naših zajčkov, ovčk, kanarčkov, mačk, psov in morskih prašičkov nagovorile predvsem naše zbiralke ali pa bodo spremljevalke naše zbiralcev nagovorile za ogled.

Za temo „Moj ljubljenčke“ je organizacijski odbor „Marke + Münze“ tudi tokrat priredil na Osnovni šoli Seiersberg tekmovanje v risanju. Za zmagovalno risbo – črno mačko umetnice iz 1. razreda – je organizacijski odbor, kot že večkrat prej, naročil osebno znamko. K „Našim ljubljenčkom“ in za otroško znamko Osnovne šole Seiersberg bodo na voljo tudi ustrezni priložnostni poštni žigi.

Kot že doslej bosta na prireditvi na razpolago dva avtomata za znamke. Na razpolago bodo novi motivi in natisk „Marke&Münze 17“

Naročilo znamk in žigov:

Prednaročila osebnih znamk (€ 2,50 po znamki) in ovitke z ustreznimi žigi že sedaj lahko pisno naročite pri RudolfuFaßwaldu, Gemeindeweg 10, 8054 Seiersberg ali po e-pošti rudolf.fasswald@chello.at. Osebne znamke bodo razposlane, takoj, ko bodo na razpolago; ovitki pa neposredno po koncu prireditve.
Razstava Alpe Jadran Filatelija 2017 bo na Bavarskem

Od 2. do 3. septmebra 2017 bo v kraju Memmingen potekala razstava AJF v rangu I.
VEČ


Slovenski razstavljavci svoj eksponat prijavite našemu komisarju Alojzu Tomcu. V priponki so dokumenti razstave:

Pravila razstave
Prijavnica za eksponat
Prijavnica za literaturo
Kratek opis eksponata (priporočljivo izpolniti!)


Razstava Božič na fronti v Muzeju Postale e Telegrafico della Mitteleuropa

V Trstu, Trg Vittorio Veneto 1; svečano odprtje bo 15. decembra 2016 ob 11. uri.FILATELISTIČNO DRUŠTVO „ZABOKY“; ZBIRATELJSKO DRUŠTVO ROGAŠKA SLATINA GRADSKA KNJIŽNICA KRAPINA in KNJIŽNICA ROGAŠKA SLATINA

VABIJO NA ODPRTJE RAZSTAVE 25. LET ADVENTNIH ZGODB HRVATSKE POŠTE IN POŠTE SLOVENIJA 7. decembra 2016 ob 18. uri
INFO


MEDNARODI SEJEM ZBIRATELJSTVA COLLECTA 2017 - NOVI TERMIN

Spoštovani!
Sporočamo nov termin Mednarodnega sejmu zbirateljstva – Collecta, ki bo v prihodnjem letu potekal že enajstič – natančneje v petek in soboto, 17. in 18. marca 2017, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Trgovci in zbiratelji so vsako leto številnejši, prihajajo pa iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Nemčije, Francije, Črne Gore, Bolgarije, BIH … ki vsako leto navdušujejo več kot 6.000 obiskovalcev s svojimi zbirkami znamk, bankovcev, kovancev, militarije, vilinih plošč, razglednic, starih knjig in tiskov ipd.


Enovitrinska mednarodna razstava OsmoOkno Kranj 2017 - september 2017 v Kranju

Od 7. do 16. septembra 2017, takoj za razstavo AJF na Bavarskem bo v Kranju postavljena že osma mednarodna specializirana enovitrinska razstava z udeležbo dežel Alpe Jadrana in dežel naše regije.

Pravilnik razstave
Prijavnica


Veliki susret filatelista i numizmatičara u Zagrebu - 17.9.2016

Nakon ljetne pauze želimo vas podsjetiti da se trećii Veliki susret filatelista i numizmatičara u 2016. godini održava sada u subotu 17.9.2016. u Zagrebu u Pučkom otvorenom učilištu u Vukovarskoj 68 od 9 do 15 sati.
Ulaz za posjetitelje je slobodan.

Dodatne informacije za potencijalne izlagače možete dobiti na tel. 092 1608508 ili e-mail: kpkmzg@yahoo.de
Cijena stola 80cmx120 cm je 150 kn.

Informativni letak o filatelističko-numizmatičkim događanjima u 2016. godini možete dobiti na našem susretu,na Pošti u Jurišićevoj i u Turističko informativnom centru na Trgu Bana Jelačića.

Organizator ovoga susreta je Klub prijatelja klasičnih maraka a suorganizator Hrvatsko numizmatičko društvo.

P.S. Zadnji susret ove godine održava se još u subotu 05.11.2016.

Pozdravljaju Vas članovi organizatora tj. Kluba prijatelja klasičnih maraka iz Zagreba.


XXIX: MOSTRA FILATELICA NUMISMATICA TARVISIANA

Mostra che quest'anno ricorderà il maestro Arturo Zardini a cento anni dalla Grande Guerra

Tarvisio, sala consiliare, 6. - 15. agosto 2016

Tutti cordialmente invitati!

CIRCOLO FILATELICO NUMISMATICO TARVISIANO
Francesco Gibertini
Via Diaz 198
33018 TARVISIO


Tel.: 00393332409341

Programma


Dear Lady and Gentlemen,

Hereby we are pleased to inform you that new office holders were elected at the 21st May 2016 delegates' assembly of the National Federation of Hungarian Philatelists by its Delegates' Assembly, the highest organisation of the Federation, for a period lasting until 31st May 2018.

The newly elected office holders are as follows:

Chairman:
Péter Dunai

Members of the Board:
István Hermann, dr
László Kovács, dr
Imre Sebestyén
Levente Vihar


Chairman of the Supervisory Board:
György Lővei, dr

For detailed information please visit our website: www.mabeosz.hu. The federation's contacts remained unchanged.

Budapest, 31st May 2016

Best regards,
Géza Kolozsváry
Managing Director


Fachsymposium über die philatelistischen Geschehnisse und Besonderheiten in der ehemahligen Untersteiermark und im Kronland Krain – im April 2016 in Kärnten

Info und Anmeldungen
Program


Razstava Alpe Jadran Filatelija Szombathely na Madžarskem, maj 2016

Poročilo sodniške komisije
Palmares

Fotogalerija - fotograf Karoly Szucs


Razstava Alpe Jadran Pöllau 2015

Skozi oči vsakoletnega kronista Thomasa Bauerja


Zasedanje DS Alpe Jadran Filatelija

V vzhodnoštajerskem kraju Pöllau, kjer je potekala tudi letošnja, že dvajseta po vrsti, razstava Alpe Jadran, je potekalo tudi letošnje zasedanje delovne skupnosti AJF. Predstavniki vseh sedmih držav-članic so pohvalili izvedbo letošnje razstave ter imenovali madžarsko zvezo MABEOSZ za izvedbo razstave v letu 2016. Le-ta bo v začetku maja 2016 v kraju Szombathely.
Soglasno so bile sprejete spremembe Pravilnika o razstavah AJF, ki jih je pripravila posebna delovna skupina aprila letos na sestanku v Ljubljani .

Vabilo na sestanek
Pravilnik o razstavah AJF
Zapisnik


Delovno srečanje predstavniko DS ALpe Jadran Filatelija

Delovno srečanje predstavnikov dežel delovne skupnosti Alpe Jadran Filatelija o spremembi Pravilnika o razstavah AJF - Ljubljana, 17. april 2015.

Predlog sprememb Pravilnika o razstava AJF, ki bodo dokončno potrjene na sestanku Delovne skupnosti septembra v avstrijskem Pöllau-u Protokol

Arbeitsbesprechung der AAP Delegierten

Društva - Načrtujete prireditev

Društva - Načrtujete prireditev, imate namen pripraviti priložnostno izdajo in bi radi o tem obvestili zbiralce!?
Sporočite to na e-naslov ipirc711@gmail.com. Potrudili se bomo, da bo takoj objavljeno.


DELOVNA SKUPNOST ALPE JADRAN ...

DIE ARBEITSGEMEINSCHAFT ALPEN-ADRIA ....

20. novembra 1978 je bila na povabilo regije Veneto v Benetkah ob sestanku predsednikov vlad ustanovljena Delovna skupnost Alpe-Jadran.

Ustanovne članice DS Alpe-Jadran so bile naslednje države, regije oziroma republike:


Avtonomna regija Furlanija-Julijska krajina
Dežela Koroška
SR Hrvaška
Dežela Gornjeavstrijska
SR Slovenija
Dežela Štajerska
Regija Veneto


V naslednjih letih se je Delovna skupnost razširila še z novimi članicami. Več o Delovni skupnosti Alpe-Jadran glej na spletni strani http://www.alpeadria.org

... IN FILATELIJA

V tem plodnem okolju političnega, gospodarskega in kulturnega sodelovanja med deželami različnih jezikovnih sredin in političnih sistemov je vzniknila želja po obnovitvi sodelovanja na področju filatelije, ki je živelo konec šestdesetih in začetek sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Na pobudo štajerskega regionalnega zastopnika gospoda Johanna Brunnerja so stekli po letu 1992 razgovori v Gradcu, Čenti, Trbižu, Mariboru, Ljubljani in San Danielu in tako so 20. maja 1995 predstavniki Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske in Slovenije v Gradcu podpisali Delovni dogovor o ustanovitvi Delovne skupnosti Alpe Jadran Filatelija.

Osnovni cilj je bil vpeljati enotna pravila za tekmovalne razstave, ki so jih na Bavarskem in v Avstriji uskladili s pravili FIP, v Italiji, Madžarski in Švici so bile razlike že poznane, medtem, medtem ko sta Slovenija in Hrvaška svoja pravila šele načrtovali.

Poleg spodbujanja splošnega razvoja filatelije pa je bilo dogovorjeno tudi prirejanje filatelističnih prireditev. Prva v tej vrsti je bila pripravljena leta 1995 v Južnoštajerskem mestecu Deutschlandsberg, deseta pa letos kraju Gubiasco v švicarskem kantonu Tičino, kar dokazuje, da ideja ustanoviteljev iz leta 1995 v polni meri vsako leto zaživi.


© - AlpeAdria.eu, E-mail: ipirc711@gmail.com | Impressum